Vrachtwagen / C rijbewijs

 

Wanneer u motorrijtuigen wilt besturen met een toegestane maximummassa hoger dan 3.500 kg, moet u in het bezit zijn van het (C) vrachtwagenrijbewijs. Wilt u een met dit voertuig een aanhanger of oplegger met een toegestane maximummassa van hoger dan 750kg trekken? Dan moet u in het bezit zijn van het (CE) aanhanger achter vrachtwagenrijbewijs.

Wilt u de vrachtwagen beroepsmatig gaan besturen? Dan bent u verplicht om uw rijbewijs met code 95 te behalen. De code 95 is maximaal 5 jaar geldig, hierna volgt u nascholingscursussen voor het behoud van uw code 95 op het rijbewijs.

 

Vanaf uw 17e jaar kunt u beginnen met uw vrachtwagen theorie. Vanaf uw 18e jaar kunt u beginnen met de vrachtwagen praktijklessen. Als u in het bezit bent van uw theorie kunt u uw C praktijkexamen afleggen, hiervoor dient u wel in het bezit te zijn van de code 95. Heeft u geen code 95 behaald, dan moet u minimaal 21 jaar zijn om uw praktijkexamen af te kunnen leggen.

Voor het prive besturen van de vrachtwagen dient u enkel het theorie examen RVM1 te behalen. Wilt u beroepschauffeur worden, dan dient u in combinatie met de code 95 ook de 3 theorie-examens: RVM1, VM2 en VM3 te behalen.

Bent u geïnteresseerd in het behalen van deze theorie-examens? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

 
 
 
 

Zo ziet een les er uit

Bent u geïnteresseerd in het behalen van uw C rijbewijs? Bij Verkeersschool Hoogvliet starten wij met een vrijblijvende proefles van 120 minuten. Met een proefles krijgt onze instructeur een goed beeld van uw vaardigheden en talent voor het besturen van een vrachtwagen. Aan het eind van de les word deze nabesproken en ontvangt u een advies over de hoeveelheid lessen die u nodig heeft.

Onze lessen starten vanaf onze opleidingslocatie te Ridderkerk.

 
 

HET VERLOOP VAN DE BEROEPSOPLEIDING C

KENNISMAKING
MEDISCHE KEURING
INTAKE
THEORIE
BESLOTEN TERREIN
PRAKTISCHE TOETS
PRAKTIJKLESSEN
 
PRAKTIJKEXAMEN C
IN BEZIT VAN RIJBEWIJS C
 

TARIEVEN

 

C rijles

€90,- ex btw
60 minuten per rijles
Praktijk examen

€525,-
CBR C examen