Vrachtwagen CE rijbewijs

 

Wilt u achter de vrachtwagen een aanhangwagen of oplegger voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan dient u hiervoor uw CE (E achter C) rijbewijs te halen. Hiervoor bent u verplicht in het bezit te zijn van een geldig C rijbewijs. Voor het behalen van uw CE-rijbewijs hoeft u geen theorie-examens meer af te leggen.

Wilt u de vrachtwagen beroepsmatig gaan besturen? Dan bent u verplicht om uw rijbewijs met code 95 te behalen. De code 95 is maximaal 5 jaar geldig, hierna volgt u nascholingscursussen voor het behoud van uw code 95 op het rijbewijs.

Vanaf uw 17e jaar kunt u beginnen met uw vrachtwagen theorie. Vanaf uw 18e jaar kunt u beginnen met de vrachtwagen praktijklessen, indien u in het bezit bent van een geldig C-rijbewijs in combinatie met uw code 95.

Voor het prive besturen van de vrachtwagen dient u enkel het theorie examen RVM1 te behalen. Wilt u beroepschauffeur worden, dan dient u in combinatie met de code 95 ook de 3 theorie-examens: RVM1, VM2 en VM3 te behalen.

Bent u geïnteresseerd in het behalen van deze theorie-examens? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

 
 
 

Zo ziet een les er uit

Tijdens de CE opleiding die u volgt bij Verkeerschool Hoogvliet krijgt u rijlessen afgestemd op uw behoefte. U besteed samen met onze instructeur aandacht aan uw voertuigkennis, verkeelsdeelneming en de bijzondere verrichtingen. Samen leiden we u zo spoedig mogelijk op voor uw CE vrachtwagenrijbewijs!

Bent u geïnteresseerd in het behalen van uw CE rijbewijs? Bij Verkeersschool Hoogvliet starten wij met een vrijblijvende proefles van 180 minuten. Met een proefles krijgt onze instructeur een goed beeld van uw vaardigheden en talent voor het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen. Aan het eind van de les word deze nabesproken en ontvangt u een advies over de hoeveelheid lessen u nodig heeft.

Onze lessen starten vanaf onze opleidingslocatie te Ridderkerk.


 
 
 

TARIEVEN

 

CE rijles

€100,- ex btw
60 minuten per rijles
Praktijkexamen

€575,-

CBR CE examen
SOOB-SUBSIDIE

NEEM CONTACT OP