Opleidingen met SOOB-subsidie

Met de toenemende vraag naar vrachtwagenchauffeurs, verstrekt SOOB subsidies voor het opleiden van nieuwe chauffeurs. Op deze manier kunt u als (transport)bedrijf profiteren van extra voordeel door direct te starten met het laten opleiden van toekomstige chauffeurs!

De subsidie wordt verstrekt op de (rij)opleidingen C en CE, en de besloten terrein en praktische toets. Deze opleidingen worden gevolgd in een pakket van een maximaal aantal lesuren. Per opleiding kan er maximaal één subsidieaanvraag per medewerker, per jaar worden worden toegekend. Op deze regeling is het SOOB subsidiereglement Basiskwalificatie Chauffeur Goederenvervoer van toepassing.

De SOOB-subsidie is bedoeld voor bedrijven die hun medewerkers willen opleiden tot vrachtwagenchauffeur en of willen opleiden voor een branche kwalificerend certificaat of diploma. De subsidie dient voorafgaand aan de opleiding te worden aangevraagd via SOOB Subsidiepunt.

Wanneer u uw medewerkers laat opleiden bij een gecertificeerde opleider is het mogelijk dat u aanspraak maakt op subsidie. Verkeersschool Hoogvliet B.V. is een gecertificeerd opleider in de bedrijfstak transport en logistiek.

Wilt u meer weten over de SOOB-subsidie regeling? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!